Waar vind ik een goede pro deo advocaat strafrecht?

Nederland telt ongeveer 15.000 advocaten, waarvan ongeveer de helft  cliënten ook pro deo bijstaan. Toch is het niet gemakkelijk om een goede pro deo advocaat strafrecht te vinden.

Goede pro deo advocaat

Pro deo advocaten krijgen slechts een marginale vergoeding voor hun rechtsbijstand. Dit heeft tot gevolg dat een pro deo advocaat zich niet makkelijk kan specialiseren in een bepaald rechtsgebied. De advocaat wil namelijk zoveel mogelijk zaken doen, om toch een beetje geld te verdienen. Een gemiddelde pro deo advocaat doet daarom naast het strafrecht vaak ook nog huurrecht, arbeidsrecht, personen- en familierecht, etc.

Wij vinden dat een slechte ontwikkeling. Een advocaat moet doen waar hij goed in is, en hij kan nooit alle wijzigingen in wet- en regelgeving en de jurisprudentie van verschillende rechtsgebieden bijhouden.

Daarom werken wij alleen met echte strafrechtspecialisten. De bij ons netwerk aangesloten strafrechtadvocaten doen hoofdzakelijk alleen maar strafzaken. Indien zij ook andere rechtsgebieden ernaast doen, is dan enkel vanwege de directe verwantschap met het strafrecht. Het strafrecht is evenwel het belangrijkste rechtsgebied waarop zij actief zijn, en onze advocaten zijn daardoor altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in wet- en regelgeving en de jurisprudentie.

Waar vind ik een pro deo advocaat?

Prodeoadvocaatstrafrecht.nl is een onderdeel van StrafrechtadvocatenNetwerk.nl; een landelijk netwerk van in het strafrecht gespecialiseerde advocaten. Wij stellen hoge eisen aan de bij ons netwerk aangesloten advocaten, zodat wij er zeker van zijn dat u door echte strafrechtspecialisten wordt bijgestaan. U kunt uw zaak geheel gratis en vrijblijvend aanmelden via het daartoe op onze website bestemde aanmeldingsformulier, waarna wij u in contact brengen met een strafrechtadvocaat bij u in de buurt.

De aanvraag van de toevoeging regelt de advocaat overigens zelf. Hij dient namens u een aanvraag in bij de Raad voor Rechtsbijstand. U heeft hier verder geen omkijken naar.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden