Is een pro deo advocaat strafrecht ook goed?

Een pro deo advocaat strafrecht is in feite een normale strafrechtadvocaat, die naast de betalende cliënten, bereid is om ook min- en onvermogende cliënten bij te staan die anders geen advocaat zouden kunnen betalen. Een pro deo advocaat denkt dus ook aan de armen.

Minder goed?

Het is een fabeltje dat vaak wordt gedacht dat een pro deo advocaat minder goed zijn best doet, ten opzichte van een betaalde advocaat. Een pro deo advocaat zal net zo hard vechten voor zijn cliënt als een betaalde advocaat. Toch moet u wel op zoek gaan naar een echt strafrechtelijke gespecialiseerde advocaat, die bereid is om zaken ook pro deo op te pakken. Een allround advocaat, mist vaak de nodige expertise. Dit heeft ermee te maken dat pro deo advocaten minder goed betaald worden dan betaalde advocaten, en daardoor vaak genoodzaakt zijn om meerdere rechtsgebieden tegelijk te doen. Zo heb je advocaten die naast het strafrecht ook cliënten bijstaan op het gebied van het huurrecht, arbeidsrecht, personen- en familierecht, etc. Deze advocaten kunnen onmogelijk alle jurisprudentie en alle laatste ontwikkelingen bijhouden.

Echte strafrechtspecialisten

Juist in het strafrecht is het belangrijk dat u wordt bijgestaan door echte strafrechtspecialisten; advocaten die minimaal 5 jaar kennis en werkervaring hebben binnen het strafrecht, en cliënten met name bijstaan op het gebied van het strafrecht. Alle bij ons netwerk aangesloten strafrechtadvocaten voldoen aan deze eisen. Wij hebben een uiterst strenge en zorgvuldige selectie voor strafrechtadvocaten om ervoor te zorgen dat u altijd wordt bijgestaan door ervaren en bekwame strafrechtspecialisten. Alle advocaten binnen ons netwerk zijn bovendien bereid om cliënten pro deo bij te staan, indien zij daarvoor in aanmerking komen op grond van de inkomens- en vermogensgrenzen.
Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden