Piketadvocaat pro deo

Een piketadvocaat is een pro deo advocaat die op een bepaalde dag piketdienst heeft en na een melding een verdachte op het politiebureau gaat bezoeken. De melding wordt door de politie doorgegeven aan de Raad voor Rechtsbijstand, die de melding op haar beurt weer doorstuurt naar de piketadvocaat.

Nadelen piketadvocaat

Hoewel het altijd heel prettig is wanneer u door een advocaat op het politiebureau wordt bijgestaan, weet u echter niet van te voren met wat voor advocaat u te maken hebt. In veel gevallen zetten advocatenkantoren jonge, onervaren advocaat-stagiaires op de piketlijst, die de meldingen aflopen. U krijgt dan helaas niet de rechtsbijstand van een echte strafrechtspecialist, waar u recht op hebt, en die u in dat geval hard nodig hebt.

Voorkeuradvocaat

Wilt u er wel zeker van zijn dat u door een deskundige en ervaren strafrechtadvocaat wordt bijgestaan, dan doet u er verstandig aan om zo spoedig mogelijk uw zaak bij ons aan te melden. Wanneer u verwacht dat u binnenkort door de politie aangehouden kunt worden, of hebt u een uitnodiging voor een verhoor op het politiebureau ontvangen, dan moet u onmiddellijk contact met ons opnemen. Wij brengen u dan alvast in contact met een gespecialiseerde strafrechtadvocaat waarmee u de zaak alvast kunt voorbespreken.

Indien u dan later door de politie wordt aangehouden, moet u de naam van die advocaat doorgeven aan de politie. Dit noemen ze ook wel de voorkeursadvocaat.

De advocaat krijgt dan automatisch een melding van de Raad voor Rechtsbijstand, en zal u vervolgens onmiddellijk komen bezoeken.

Ook pro deo

De bij ons netwerk aangesloten advocaten staan u ook pro deo bij. De kosten van rechtsbijstand worden dan vergoed door de Staat. U hoeft dus niet bang te zijn voor een hoge rekening van de advocaat.

Direct contact met een advocaat?
Meld gratis en vrijblijvend uw zaak aan.
Zaak aanmelden